Wednesday, 21 December 2011

Menghitung, Mengira, Mencongak + - X /

rasanya dah lama tak masuk sini.
nk cuti seminggu kena settle kerja seminggu
bukan boleh biaq
nanti lagi banyak dok atas meja ni

harini dah mula rasa badan sejuk kejap, suam2 kuku kejap..
kenapa ni??
eh...ni bukan citer antu ler nak seram bagai..
aku ni ja yang tak sihat.. 
selsema...demam...pening ja belum
lau yang tu pun kena aku dok rumah ler
selagi badan boleh diangkat, dipaksa untuk buat kerja...selagi itula aku buat..

apa yang asti aku takmau BERSANDING atas katil hospital...
tak rela youuu....
Please doakan aku semoga cepat sembuh yer...

Thursday, 15 December 2011

Masyuarat Kenduri

Semalam aku balik kampung...sebab apa?
sebab apa lagi yang membolehkan aku tiap2 hari balik..
dah start sakit pinggang ni...
lau naik GT takpa la..ni naik skuter...aloyai.......

semalam ada kacau bubur asura...ala bubur yang kita buat masa sambut bulan Muharam tu!!!
ha..yang warna hijau2 tu...banyak kacang...n ubi tu...
buat untuk makan time mesyuarat

adala aku snap beberapa keping gambar, tapi maklumla,,yang ditangkap tu veteren sumer..so aku pun tak bleh banyak2...nanti der plak orang marah...

hasil dari perbincangan semalam, ni la yang dapat: (Ceh! macam setiausaha nak bentang minit menyuarat plak!)

Panggilan: 3000 orang
Cenderahati kepada tetamu : 2000 beg
Makanan: 
    1. daging gulai dengan umbuk pisang
    2. ikan talang masin goreng + cili + bawang
    3. Pajeri nanas
    4. Masak lemak ikan talang dengan nanas
    5. cendol pulut
    6. bubur pulut hitam
    7. Ulaman dan sambal belacan (tempoyak + asam limau)
    8. Nasi beriani + nasi minyak + nasi daging + nasi putih
    9. ABC (Dalam perbincangan-nak cari mesin sebenarnya)

Tuesday, 13 December 2011

Annual Dinner & Wedding Ceremony

Dah lama rasanya tak jenguk kat sini...bukan apa, kekangan tugas membataskan segalanya..ditambah lagi dengan majlis bersejarah aku yang bakal tiba tak lama lagi...tapi seblum tu aku dibusykan dengan Annual Dinner. Almaklumla, dah namanya kominiti member dalm dinner tu..apa lagi, kena buat kerja la. Nak cari Door Gift lagi, Hadiah lagi...penat siot!!!

Minggu ni nak gi ambik baju yang design aritu. Dah siap! Tapi ada kat sungai petani la...aritu hantar design kat KL. 1 Bulan baru siap!

Anything, i will update soon!!

Thursday, 8 December 2011

ISO Audit

manyak tensyen lorr.........
manyak minum kopi...
kepala jadi mengong....
ini Auditor...
mau macam-macam file...
bila sudah bagi 
takmo nengok plak..
betul2 tensyen lor....

Monday, 5 December 2011

HP Sauce & Tobasco Sauce HARAM!!!


ha...kat sini dah tertera..
sudah terang lagi bersuluh..
sudah tau tak payah nak suluh..
siang2 nak bersuluh..
gilo ka apo!



4 hari 4 juta

filem ombar rindu memulakan fenomena baru
dengan 4 hari tanyangan mengutip lebih 4 juta
sekaligus mengalahkan filem twilight saga yang ditayangkan pada 18 nov. 
ha..apa tunggu lagi..
jomla reramai gi tengok nun ha...
jangan nak tunggu CD haram tu ja
tak pasal2 kena samak nanti....

Saturday, 3 December 2011

Kena Kea huhuhuhu

huhuhu... kena kerja...
penat siot..
semalam gaduh!!
arini dah bengkak mata sebab buang air mata semalam
penatla...nak balik tido lah...
tata..titi tutu

Thursday, 1 December 2011

RARA ZIKRY KE RAHMATULLAH

TAKZIAH UNTUK FAMILY RARA ZIKRY 
UNTUK PENGETAHUAN, ARWAH RARA TELAH MENINGGAL DUNIA PADA PUKUL 10 MALAM TADI DI SUNWAY MEDICAL CENTRE!

ARWAH RARA DIMASUKKAN KE HOSPITAL SETELAH REBAH SEMASA JOGING DAN TERUS DIHANTAR KE HOSPITAL. ARWAH YANG JUGA MENGIDAP ASMA TELAH JATUH LUMPUH DAN SEPARA KOMA.

SEMOGA ALLAH SWT MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ARWAH.

AL-FATIHAH