Monday, 30 June 2014

Salam Ramadhan & Pembaharuan Blog


SALAM RAMADHAN DITUJUKAN KHAS UNTUK SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI SELURUH DUNIA

Sebenarnya ni n3 pada 1 ramadhan aritu. tapi tenet slow ya amat.
arini baru nak posting
sebenarnya masa bulan puasa ni blog ni akan ada sedikit pembaharuan
blog ni bukan saja akan mengisahkan tentang kehidupan aku tetapi juga akan berkongsi perbagai kisah kehidupan orang sekeliling. 
malah, ada disharing resepi2 menarik!
al-maklumla...dari work wife bertukar menjadi housewife! so banyakla masa lapang nanti
nak plak aku suke masak, my hubby aku suke makan!
so, tunggu jer la nanti apa yang terbaru!!
adios!!

Motto Hidup



Pernahkah korang terfikir apa itu motto hidup!!
.
.
.
.
Motto??!!
.
.
.
.
Motto Hidup!!

.
.
.
.
.
Motor kapcai ke??
.
.
.
.
.
ke Ajinomoto!!
.
.
.
.
.
ramai jugak yang tanya aku apa itu motto hidup!
Termasuklah jugak adik aku yang ni 3 
yang buat aku terkedu 3 saat sebelum manjawab
"Soalan ni boleh pospon x? hehehe
yerla kan! Aku ni kan cerdik pandai yang dapat degree dari En. Google jer hehehehe


mengikut pemahaman aku, motto hidup ni lebih kepada pendirian diri kita
jika kita mempunyai motto hidup positif, positiflah hidup kita.

Motto hidup aku verry simple:

Life for something, or die for nothing

ENJOY!!!

Tuesday, 17 June 2014

Bas Kilang Oh Bas Kilang

Assalamualaikum WBT, Salam Sejahtera.

Bas Kilang / Pekerja
Sumber: En. Google


Aku tak tahu sama ada korang semua ada menghadapi keadaan aku atau tidak. Tapi apa yang aku pasti setiap penunggang motosikal macam aku, mesti menghadapi keadaan yang sama.

Masalah apa? Ye, aku tahu setiap orang ada masalah. Tapi masalah ni kalau boleh ditangani dengan segera agar dunia kita sihat dan selamat untuk didiami. Chewahh........kalah Menteri Alam Sekitar hahahaha

Sebenarnya, sudah banyak kali aku hadapinya. Bas kilang / bas pekerja mengeluarkan asap yang tebal lagi hitam dan legam. Habis berbau baju cheq tau! Elok2 sembuq minyak wangi habis sebotoi, tup2 kena sembuq dengan asap bas kilang plak!

Aku harap pihak yang berwajib buatla pemantauan terutama sekali di kawasan kilang. Ada jugak yang driver bas yang xde lesen. Dorang tak fikir ke nyawa penumpang yang dorang bawak tu!

Jangan nanti bila dah jadi tragedi, baru nak ambik tindakan itu, tindakan ini. Lebih baik mencegah dari mengubati.

Sekian.

Neelofa & Hans Isaac Putus..........Sejak Bila Mereka Bercinta???!!!!

Aku hanya baca kat Yahoo.com.my
Tapi aku tak tahu plak dorang ni bercinta
Dulu sakan sangat kata kawan la itu la ini la
Last2 cakap putus....
waaa....penik mak!















13 Jun – Pelakon dan pengacara jelita, Neelofa telah mendedahkan bahawa hubungannya dengan pengarah dan pelakon terkenal, Hans Isaac sudah berakhir sejak awal Februari lalu.
"Saya tidak mahu terus dibayangi nama Hans Isaac dan memberikan harapan kepada sesiapa sedangkan hubungan kami sudah putus sejak awal Februari lalu.
"Kami kini hanya kawan dan segala spekulasi mengenai bakal berkahwin hujung tahun adalah tidak benar sama sekali," katanya kepada sebuah akhbar tempatan.
Pada masa sama, Neelofa atau nama mesranya Lofa berharap selepas ini tiada lagi spekulasi mengenai dirinya dengan Hans dibangkitkan.
"Kami mengambil keputusan untuk membawa hala tuju sendiri. Saya mengharapkan peminat dapat menghormati keputusan kami dan tidak memanjangkan isu ini dengan bertanyakan punca perpisahan memandangkan kami akhiri perhubungan kami secara matang dan ia adalah keputusan bersama.
"Biarlah Hans fokus kepada beberapa perancangannya dan apa yang penting saya ingin gunakan masa muda saya ini sepenuhnya kepada diri saya, kerja seni serta perniagaan saya."


Sumber: www.yahoo.com


Monday, 16 June 2014

Klinik Kesihatan Kulim / Hospital Lama Kulim

Gambar Sumber Dari Encik Google
(Kalau tercopy paste maaf yer)

Baru sampai balik bro.........tired giler2....aku dah terpacak kat Hospital Lama Kulim sejak pukul 8.30 pagi. Aku bawak pekerja asing aku datang jumpa pakar mata. Orang amatlah ramai..tapi yang hairannya aku ingat melayu dengan india ja yang datang hospital...tapi boleh dikatakan 40%nya adalah cina. Hehehe....aku bukan nak racist ke aper...cuma hairan bin ajaib saja. Bukan ke chinese xsuke gomen ke?? hehehehe......

Okeh! Berbalik kepada citer aku...dah siap letak kad dalam bakul tu, aku tunggu la untuk mengambil no...punya la lama. dekat 9.45 baru dapat no...no 21 bilik 5. so, kena tunggu lagi sebelum nak jumpa doc. Alahai.........

Tungggu punya tunggu.....dah dekat 10.30 baru dipanggil masuk jumpa doc. Sebenarnya ini adalah perjumpaan yang ke tiga...tapi yang hairannya bila masuk jumpa doc, doc cakap kena ulang balik prosedur sebab buku report hilang. Haishh...aku dah panas nih! Dorang plak suruh aku g kaunter depan, mintak dorang cari previous report. bila nak g sana...orang kaunter plak cakap xder!! Pastu cakap kad tu bukan daripada Hospital. Aku dah angin 1 badan.

Tapi nasib baik ada seorang doc, aku ingatkan cina, sekali doc melayu daaa........dia la ke hulu ke hilir cari report yang akhirnya tidak dijumpai jugak! So, apa lagi aku kena buat semula apa yang dibuat sebelum ni. Kena bawak g check mata, pastu terus jumpa doc. Nasib baik xbanyak prosedur.

Check sana check sini...doc cakap ok! Jumpa doc mata pun cakap ok. Tapi yang dorang hairan, kenapa dia xboleh nampak @ baca!! mmmmm.........

Then, dah xde solution, lagi 2 minggu aku kena gi hospital kulim, untuk dapatkan kad appointment pekerja asing ni....xtahu lagi bila plak nak kena jumpa specialist mata nanti!

Yang aku xtahan........ORANG yang tahu bagi arahan saja, tapi xtahu buat kerja! Macam hampeh! Kalau rasa susah sangat, lebih baik kau uruskan sendiri. Kalau rasa aku tak boleh buat kerja, kau buat sendiri. Cakap senang la, air liur tak kena bayar pun! Aku ni yang susahnya, langsung tak berterima kasih! Tobat aku xnak berboskan bangsa ni lepas ni!!

Saturday, 14 June 2014

Majlis Bacaan Yassin & Sambutan Hari Lahir Adik Yang Ke 12


sebenarnya berday adik yang kecik sekali pada 8/6 yang lepas..tetapi terpaksa ditunda hari sambutannya kerana ada masalah yang tidak dapat dielakkan.
Ingatkan taknak buat dah, tapi tahun lepas pun tak buat kesian plak.
Tahun lepas sebab abah disahkan mengidap kenser...jadi semua majlis terpaksa ditunda 
Jajan ni adalah auntuk budak2. Untuk orang tua, aku hadiahkan yassin. Kebetulan malam tu aku bercadang nak buat majlis bacaan yasin untuk arwah anak aku dan arwah nenek aku.
Inshaa Allah semoga semua pekerjaan diredhai Allah SWT.

Monday, 2 June 2014

Erra & Engku Emram nak Rujuk??!!

Gambar: Ehsan Google

Ni aku baca dekat Yahoo tadi...
Hehehe...saja bikin gempak...


Ha...baca kat bawah ni yer..
Sumber: www.yahoo.com


Pekerja Baru vs Appoiment Doktor??!!

Ehsan Google

Waaaaaaaaa................ari yang begitu sibuk bagi aku...
Tensyen, geram, marah semua ada
bayangkan arini 3hb june, aku ada new commencement ditambah lagi dengan pekerja asing aku ada appointment dengan doc.
Boss haku???
Hrmmm...ntahla.
Aku dah macam nak nangis, dia boleh cakap aku mcm2
uwarghhhhhhhhh.................
GERAM!

Hubby, I want resign, can I???