Wednesday, 30 November 2011

Rentetan N3 Kemalangan Di Tempat Kerja 2

n3 sebelum ni aku ada post tentang kemalangan di tempat kerja di SINI dan di SINI
dahla dilayan buruk oleh kakitangankepalabadan kat situ
bila masuk plak kena tunggu plak
dorang ingat ini bukan kes kecemasan ke
time tu aku tak plak tengok ada ke xcident ka apa ka...
tenang ja bagai setenang air di kali
(cewah!!!)

lepas masuk jumpa doktor,
terus tanya KENAPA?
aku pun jawab. I PUNYA PEKERJA KENA CHEMICAL KAT MATA?
macam mana boleh kena? time ni aku jawab dalam hati. DAH NAMA XCIDENT, BUKAN SESUKA HATI USUS JANTUNG NAK BAGI KENA KAT MATA?
NTAH! ni jawapan malas!
CHEMICAL NAMA PA?
ULTRA H
I TAKMAU NAMA BIASA, I NAK NAMA SCIENTIFIC!
time ni aku dah start garu kepala
boss aku terus call PURCHASING MANAGER MR TONY tanya pasal tu!!

n da last u know what happen!

KAMI TAKDAK PAKAR MATA, KENA BAWAK GI SUNGAI PETANI!

DENGAN AMBULANCE KE?

SORRY KAMI TAK BOLEH PROVIDE AMBULANCE SEBAB AMBULANCE HANYA
UNTUK KES KEMALANGAN DAN KES KECEMASAN SAJA

HABIS TU KAMI NAK HANTAR DENGAN APA?

KAMU KENA CARI TRANSPORT SENDIRI.

aku time tu dah bengang semacam
ni bukan kes kecemasan ke?

n da last kami pergi Hospital Sungai Petani dengan sendiri
sewa kereta dengan harga RM120.00
bukan pasal duit
tapi pasal kemanusiaan...
mentang2 pekerja aku ni NEPAL
dorang buat tak tahu ja yer

kami sampai sana lebih kurang pukul 9.30 malam. 
sharp!
terus ke wad Kenanga dekat K4

AKU TABIK SPRING TOING TOING TOING KAT STAF KAT SINI!

bukan setakat facilities yang bagus
kakitanganbadankepala juga bagus
aku bagi 5 STAR

NI JA YANG SEMPAT AKU SNAP SETELAH PENAT BERLARI KE SANA SINI





TERIMA KASIH KEPADA MR. RAJASIGARAN DAN DOKTOR NG S. W. KERANA MELAYAN KAMI DENGAN BAIK SEPANJANG KAMI DISANA!

HOSPITAL BARU SUNGAI PETANI MEMANG THE BEST!!

Outing l Akhirnya CKF Pecah Tradisi

hehehehehe..........
(^^,)
Senyum aku arini macam senyum bermakna
Tapi........
Memang bermakna pun!
Untuk pengetahuan,
sorang kawan aku ni memang dah lama aku ajak
pompuan la...
Puas diajak, dirayu, disembah...
hampeh!
bo layan........
emosi nampak!
tetapi semalam CKF
(Che Ku Fatimah Binti Che Ku Setia)
telah memecahkan tradisinya
tau tak apa......
,
,
,
,
,
,
SEMALAM KAMI GI TENGOK WAYANG

huhahuhahuha
ini semua gara-gara
TWILIGHT SAGA
sekuel yang terakhir..
pada mulanya, lewatla..takutla...
dah masuk panggung, tapi siap patah balik sebab show start pukul 8.30pm
dah tentu habis pukul 10 lebih2 macam tu la
baru je keluar dan menapak lebih kurang 10 langkah,
aku dengan SADISnya berkata...

"BABY DIA LAST SEKALI MACAM MANA EK?"
"BELLA JADI PA?"

terus kami break macam break motor dari melanggar nyamuk yang sedang melintas jalan
eh! ada ke nyamuk melintas jalan! lantaklah...

boleh plak kami buat pusingan 'U' dan terus turn left dan menuju ke kaunter tanpa melihat kiri kanan depan belakang jauh sekali nak mendongak ke atas!

"DIK, TIKET TWILIGHT 2 ORANG"

aku mintak kat adik kaunter yang comel tanpa menggunakan talian hayat
tanpa menunggu trafik laght bertukar menjadi merah sebab time tu dah warna oren,
kami terus serbu panggung

Boleh tahan orang...
suasana pun ok..tak berapa sejuk 
walaupun kadang2 aku berpeluk tubuh hehehehe

keluar ja dari panggung, soalan cepu perak CKF bagi kat aku..

"MACAM MANA? DARI 1 HINGGA 10, CITER NI NO BERAPA?"

"5"

aku menjawab dengan takdak perasaan!

"ERMM SAMALA"

pokpekpokpekpokpek

kami sambung borak sampai parking keta tayar 2 kami
4WD wave CKF terletak elok tepi PERSONA karisma warna merah aku!!

THEN........
,
.
.
,
,
,
,
APA LAGI!
BALIK TIDOLA.........
DAH LEWAT BEB, ESOK NAK KEJER!!! 

Puisi Zahiril Untuk Shera


“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.

Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.

Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.

Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,

Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,

Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,

Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,

Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,

Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,

Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.

Isteriku, Selamat datang ke hidupku,

Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,

Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.

Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.

Selamat menjadi separuh dari aku.”

Rentetan N3 Kemalangan Di Tempat Kerja

semalam aku ada post satu n3 yg citer tentang xcdent kat tempat kerja aku ni...
Lau terlepas baca, bolehla clik kat sini..
Ini bukan nak MENGUMPAT atau nak MENGATA
tetapi nak MENASIHATI
kali ni aku yang terkena, 
aku taktau la kalau ada orang lain dah terkena macam yang aku kena!
Nak tahu apa?
bukan kena loteri la...
lau kena loteri...itu kena sebat nanti di neraka lorr...........

macam ni...
Lepas saja pekerja aku ni kena chemical dekat dia punya mata..
dan usaha aku untuk meneutralkan kembali matanya gagal,
aku terus ambil keputusan untuk membawanya ke hospital
aku cap hospital itu sebagai HK
HK ni bukang Hong Kong tau, orang yang bernama Hock Keng pun lagila takdak kena mengena..

dah jadi satu hal pulak nak bawak dengan apa...
semua orang tak sanggup..
so, aku yang masih tinggi kemanusiaan aku ni bersama dengan BOSS aku
bawaklah mangsa ke hospital..

uols nak tahu apa yg jadi..
boleh plak geng2 yang dok kat spital tu wat dono ja...
pastu, soh aku gi bayar lu
pastu baru leh register..
pastu kena tunggu plak..dekat 15m jugak la
barula pekerja aku ni diberi rawatan...
,
,
,
,
,
,
,

nak tau apa yang jadii lepas tu yang buat aku berangin sampai nak bakaq ja spital tu..
tunggu jerla n3 lepas ni
,
,
,
,
(sebenarnya aku tak larat nak menaip)

Tuesday, 29 November 2011

Kemalangan DI Tempat Kerja

keadaan hari ni agak cemas....
Salah seorang pekerja aku kena cemical kat mata..
Kalut jugak la aku...
yang kalut nak menyibuk pun ada gak..
So, aku yang berpengalaman dalam pertolongan cemas,
memberila bantuan..
sampai banjir tandas aku kerja kan...
mata yang kena cemical tu,
aku alirkan dengan air suling,
untuk naturalkan mata yang kena bahan kimia tu..
sekali dua2 basah...bukan kena tangkap basah ek!!
so aku dengan bos bawak la pergi hospital..
kat sini yang paling dekat Hospital Kulim la...
Nak dijadikan cerita..
,
,
,
,
,
,
,
,
aku dah pening...
dah blur-blur..
mengantuk..nk tido........
nanti aku sambung len

Thursday, 24 November 2011

"Sedetik Sudah" ganti "Penakut"

Erm...aku pun taktau nak cakap apa..
isu aku yang lepas boleh tengok di sini..
Tapi sidang media yang dilakukan AIM menghuraikan segala kekusutan
Akhirnya lagu 'Sedetik Sudah' nyanyian Anuar Zain, Komposer Edry anak Pak Halim yang memenangi anugerah Lagu Terbaik AIM.

Aku harap lepas ni takdak lah isu macam ni lagi..

ermmm...

bolehke?

wallah hu alam

Wednesday, 23 November 2011

Anugerah Yuna DItarik Balik

Emm..aku pun tak tahu nak kata apa...
AIM yang berlangsung baru-baru ni banyak yang harus di perbetulkan..
Kali ni dengan penarikan anugerah daripada penyayi dan komposer muda, Yunalis @ Yuna

Alasan: Masalah teknikal...
Aku ada gakla lalu sebentar kat siaran AIM malam tu...
Pengacara okey jerk walaupun nampak over..
Tapi adatrlah majlis anugerah macam tu, semuanya kena OVER

Tapi, aku hairan la...kenapa anugerah berprestij macam ni boleh ada maslah teknikal..
So sapa sebenarnya yang menang anugerah Yuna tu????
?
?
?

Tuesday, 22 November 2011

Gambar Sekitar Majlis Akad Nikah Aku 12.11.2011

Aku paling suka bunga melur...

 ni namanya kuih peneram
 ikan kembung nak buat ikan goreng
 dekat 10kg jugak
 adik n da geng
 Aku pun taktau apa yg depa buat
 my pureen kesayanganku
 bilik aku sebelum dikemas
 ha..kan cantikk
 duit mas kahwin, RM2,584.00

Selepas saja majlis akad nikah kat Masjid, 
Semua ke rumah aku untuk menjamu selera..
Macam2 gelagat boleh ditengok..


 Makcik nak gaul pulut dengan kelapa parut

 Kat rumah, baru tengah masak2





 Time ni ada plak orang jerit "PENGANTIN KENA KIDNAP!!"
 Pengantin baru sampai
 Sahidi n Syahrul


 CheKu peace....
 Ainah, Mel N Ainah
 Shima N maknya

 Cuba tengok orang lelaki yg pakai baju putih tu...
Bukan laki aku ke tu!!!
Hampeh..makan tak panggil pun..



 Nieysa...my future sister-in-law

 Makteh, yang merangkap tuan rumah sepanjang mak teman anak dia gi nikah



Gambar Akad Nikah Aku 12.11.2011

Ni gambar masa majlis akad nikah aku yang berlangsung di kampung halaman. Kat mana tu, tak boleh la gtau..

Majlis serba ringkas yang dihadiri oleh saudara mara dan sahabat handai.
Thanks alot untuk Ainah, CheKu, Najmi, Mel, Sahidi dan Shahrul kerana sudi meluangkan masa datang ke majlis yang bersejarah bagi aku!
Sampai sesat2 nak datang sini..
Sorry la yer...

Tarikh Akah Nikah aku pada 12.11.2011.
Ramai gak yang tanya pasal apa tak buat 11.11.2011
Aku cakap taknak kongsi tarikh nikah ngan sesapa...
Yerla..nanti bila nak celebrate, pakat berebut2 nak tempah meja kat hotel sebab nak celebrate...
Yerker?
Bukan aku taknak cuti ke?
Takut kena potong gaji!
Hehehehe.......
Apapun ni la gambar Nikah aku!!

Sebelum Make-up
Dah make-up
Kat Butik..
 Tarikh Keramat (siap dengan time tuu..)
 Debaran tatkala ijab dilafazkan
 Aku terima nikahnya...
 Upacara Membatal Air Sembahyang
 Yang mintak ampun abang (Eh..belum ada dosa lagi la..!!!)
 Ciuman kasih
Semoga Kami Berbahagia Hingga Ke Akhir Hayat