Rabu, 23 Mac 2011

PERCUTIAN PULAU PANGKOR HARI KEDUA

Pada harini aku ngan member masih lagi mengeliat ditempat tido. Ngantuk bangat sebab semalam p merayau. Hehehhe....pastu melantak tido. Kami sebenarnya arini ada agenda tersendiri. Kebetulan Mak angkat aku ada buat kenduri kahwin anak dia yang sulong. Macam nak merasa makan kenduri kat pulau la. Ala sekali sekali, dua kali dua kala. Pic yang kat bawah ni, menu yang kami melantak tak ingat dunia pada malam tu. Lepas ja balik kenduri. Terliur tengok menu-menu ni. Dah la tengah2 ujan lak ni.

Makan kat sini lain sikit. Kita nak makan apa pun takpa. Sistem kat sini, pilih dan masak. Ala p ja kat kedai mana yang terbekenan kat hati, tengok ja kat depan tu akan ada orang letak bermacam jenis hidupan laut. Pilih ja mana yang rasa nak makan. Ada ikan kembung, ikan talapia, Ikan tamban, ikan talang (bukan talang masin tau, ni talang idup) dan macam2 jenis ikan. Sampaikan ada jenis ikan yang aku tak tahu kewujudannya pun ada. Lau dah banyak ikan, mestilah banyak udang, sotong, siput, tiram pun ada. Tapi oleh kerana mengingatkan ada kawan aku yang sorang tu tak makan ikan besau2 (cakap orang melaka), kami pun pilihla mana yang ada. Rega pun boleh la tahan. Dekat2 RM60 jugak la. Kira ok ler tu. Makan fresh2. Tak macam makan kat luor sana.


 Udang goreng tepung. My paberet
 Ni ikan merah masak sos. Ambik yang kecik saja sebab ada yang tak makan ikan besaq. Lau tak dah bantai ikan talapia besaq 2 tapak tangan aku ni. Wat 3 rasa. perghhh...meleleh....
 Tudia................licin. Kulit kerang bakar berterabur atas meja.
 Anak sapa la huduh perangai
 CKF. Kami 2 orang malas nak tangkap gambar. Kekenyangan hehhe
 Huhuhuhu...apa kat belakang tu!!!
Ni cenderahati yang kami buat. Kena tempah tau sebab ramai sangat kat kedai2 tu.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan